Χορτοφαγική διατροφή

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν μία χορτοφαγική διατροφή είτε για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής είτε για ιδεολογικούς και θρησκευτικούς λόγους. 

Η χορτοφαγία φαίνεται να έχει θετική επίδραση στην υγεία και πιο συγκεκριμένα συνδέεται με μειωμένη εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, ορισμένων μορφών καρκίνου και διαβήτη τύπου II, ενώ φαίνεται να συμβάλλει και στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, της αρτηριακής πίεσης, και της χοληστερίνης. 

Οι χορτοφάγοι συνήθως αποκλείουν από τη διατροφή τους το κόκκινο κρέας, ενώ είναι πιθανό να καταναλώνουν άλλα ζωικά τρόφιμα, όπως γαλακτοκομικά, αυγά, πουλερικά και ψάρια. Οι αυστηρά χορτοφάγοι που δεν καταναλώνουν καθόλου ζωικά προϊόντα είναι πιθανό να παρουσιάσουν ανεπάρκειες σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά όπως του σιδήρου, του ασβεστίου και της βιταμίνης Β12 με συνέπεια να εμφανίσουν αναιμίες και οστεοπόρωση, ενώ και οι πρωτεΐνες που προσλαμβάνουν είναι χαμηλής βιολογικής αξίας. 

Ένα καλά σχεδιασμένο διαιτολόγιο μπορεί να προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την κάλυψη των αναγκών του ατόμου.

Επικοινωνία

Κωνσταντίνος Τσιφτσόγλου 

+30 6976711237

nutricionista.athens@gmail.com

nutricionista.athens

© 2023 Κωνσταντίνος Τσιφτσόγλου| Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε